Kenapa Apam kecut?
Pernah tak korang buat apam tak jadi?kecuttttt jer tak naik-naik...haaaa check balik masa nak mixer telur..jangan ada setitik air pun masuk dalam adunan...lap bersih-bersih kalo tak apam takkan naik meng'gebu' k.
sukatan untuk baking powder pun kena betul...api pulak jangan perlahan sangat ..biasanya adunan akan masak dengan gebu dalam masa 9-10 minit.
Kenapa Apam Berjerawat lobang-lobang?
Bukan org jer ader jerawat batu k.apam dotdot pun boleh kena jangkitan tu kalau adunan terlampau lama di luar..dah masuk angin..so kalau nak elakkan lepas siap adunan ..masukkan kaler terus bungkus dalam plastik..bila nak guna baru gunting..dan golek -golek skit plastik tu..
Hanyir ler...
Wajib buang pusat telur...yang ada tali pusat tuh ho ho ngeri kan hehheh..ala benda putih kat telur tuh la..wajib buang k.kalo tak agak-agak nak muntah ler rasa telur dia ...pastu boh esen vanilla...wajib .k.
Inti lepas ke bawah..
Heran ek kenapa kalau buat blueberry akan jatuh ke dasar acuan ..memang tak best!so caranya masa letak filling tuh buat bentuk bulat..kalau dot jer dia akan berat dan jatuh kat bawah ..kalo bulat lambat skit jatuh kat dasar ..
Setiap D.I.Y 100gm per pek (Kering)
1-9 pek = RM 15.00, 10-59 pek = RM 9.00, 60-100 pek = RM 7.00, 101 pek ke atas = RM 5.00,
**Barang akan di pos menggunakan pos laju RM6.00
Harga untuk setiap bekas sekali makan (PMC Puple AAA/Ungu)
10 bekas RM15.00 (cukup utk makan pagi dan malam selama 5 hari)
20 bekas RM20.00
** Untuk bekas hanya ada cod area: TNB Bangsar / Telekom Puncak Rebung / Kerinci / Pantai Dalam/ Subang Airport / Taman Medan Klang Lama / Sri Manja & Sentosa/Old Town PJ state / Amcorp Mall (untuk bekas tidak boleh di POS takut rosak. Berminat blh sms di 0173204498 tqsss..