Setiap D.I.Y 100gm per pek (Kering) 1-9 pek = RM 15.00, 10-59 pek = RM 9.00, 60-100 pek = RM 7.00, 101 pek ke atas = RM 5.00, **Barang akan di pos menggunakan pos laju RM6.00

Harga untuk setiap bekas sekali makan (PMC Puple AAA/Ungu) 10 bekas RM15.00 (cukup utk makan pagi dan malam selama 5 hari) 20 bekas RM20.00 ** Untuk bekas hanya ada cod area: TNB Bangsar / Telekom Puncak Rebung / Kerinci / Pantai Dalam/ Subang Airport / Taman Medan Klang Lama / Sri Manja & Sentosa/Old Town PJ state / Amcorp Mall (untuk bekas tidak boleh di POS takut rosak. Berminat blh sms di 0173204498 tqsss..

Sunday 7 August 2011

Tadaaaaa Hasil dari bedah siasat!


Tadaaaaa... huh salam takdak.. tetiba taaadaaa jer yer.. heheheh.. ok setelah bedah siasat dilakukan maka ingin aku istiharkan sebab musabab kalau apam korang jadik bantat cam apam aku yang pernah buat perangai tuh kan.. ha sebab.. aku terlebey letak ovalette.. diulangi ovalette.. so setelah dikaji.. maka kalo korang nyer apam tak jadi, kurangkan ovalette.. 1 sudu kecik sahaja.. aku letak 1 sudu besau..

maka boleh lah tengok rupa apam segar bugar ku dalam post apamku yang baru ini...

kalau korang punya adunan pekat likat melekat tuh tandanya ovalette banyak.. sebab yang baru aku buat nih boleh sudu terus dalam cup.. naik membuak you heheheh.. so kukus dalam 10 minit ja dah cukup.. kang kalo lama2 tergelak besar pulak apam tuh.. jadi ler apam mekar pulak.. hehehehee....

Nak resepi versi aku????? nak nak... ambik ler bukan buleh bawak ke mana pun sekurang kurang nyer korang boleh wat meniaga....

APAM DOTDOT versi apamdotdot.blogspot

260 gm tepung gandum
3 sudu kecik  baking powder
(ayak dulu kalau tak berketul-ketul tepung tuh)

3 biji telur sejuk pun buleh tak sejuk pun buleh
200gm gula halus/gula aising
1 sudu kecik ovalette
1 penutup esen vanila
(pukul sampai kembang gilesssss)

Dah kembang masukkan tepung ngan baking powder..  
curah 150ml susu segar
(pukul kelajuan perlahan..)

Dah siap...

kalau tak jadi jugak order jer lah.. hehehe